Finanszírozás - Papp Autó Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Finanszírozás

Szolgáltatásaink > Finanszírozás
2014. március 15-től az új Ptk. módosulása nagy mértékben érintette a hitelezési területeket, így a hitel módozat mint finanszírozási forma megszűnt és helyette a lízing mint finanszírozási forma lépett életbe. Ennek kifejezett oka az, hogy az új Ptk. megszünteti az opciós vételi jogot, amely azt a célt szolgálta, hogy a hitelező bank egyből megszerezhesse az autó tulajdonjogát ha az ügyfél nem fizet. Ilyen esetekben a bank felértékeltette az autót és értékesítette és az azért kapott összeget beszámította a felvett kölcsön összegébe.
 
Az új Ptk. viszont ezt a lehetőséget eltörli, ezért a bankok biztonságuk érdekében megszüntették a hitel konstrukciójukat és a lízing konstrukciót alkalmazzák finanszírozási módozatként 2014.03.15-től.
 
Általában a lízingről:
A pénzügyi lízing egy olyan üzleti megállapodás, mely szerint a lízingbeadó megvásárolja a lízingbevevő által kiválasztott gépkocsit, hogy annak használatát lízingdíjfizetés ellenében átengedje a lízingbevevőnek.
 
A pénzügyi lízing során a gépkocsi végig a lízingbevevő könyveiben szerepel, azonban tulajdonos a lízingbeadó.
 
Megkülönböztetünk zárt –és nyílt végű pénzügyi lízinget.

Mi a különbség?
  • A zárt végű pénzügyi lízing esetében a futamidő végén a gépkocsi az utolsó lízingdíj megfizetését követően automatikusan a lízingbevevő tulajdonába kerül.

  • Nyílt végű pénzügyi lízingnél pedig a lízingbevevőnek joga van kijelölni a leendő tulajdonost.
 
Fentieken kívül lehetőség van szabadfelhasználású lízing igénylésére is, ha rendelkezik a lízingbevevő saját tehermentes gépkocsival.
 
A Kft független többes ügynökként több finanszírozóval is kapcsolatban áll.
A finanszírozási feltételek jelentős mértékben függenek a finanszírozandó gépkocsi paramétereitől, a lízingbevevő lehetőségeitől, ezért kérjen ügyintézőnktől személyre szabott ajánlatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
 
Papp Gábor
Tel: 06 20 9831 363
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz